Accountancy

Accountancy

Onze missie als accountants is om uw boekhouding essentieel te organiseren en te controleren om de nauwkeurigheid van de cijfers te waarborgen en aan uw informatiebehoefte te voldoen met volledig vertrouwen.

Onze teams van accountants en experts zijn toegewijd aan het handhaven van de consistentie en geloofwaardigheid van uw rekeningen, ervoor zorgend dat geen enkel element hun integriteit compromitteert. We begrijpen hoe belangrijk het is om te beschikken over betrouwbare boekhoudgegevens om weloverwogen beslissingen te nemen en de groei van uw bedrijf te verzekeren.

Onze professionals zijn bekwaam om regelmatig uw financiële situatie op te stellen en uw jaarrekeningen voor te bereiden, in overeenstemming met de geldende normen en voorschriften. Of het nu op afstand is of op uw eigen locatie, we passen ons aan uw voorkeuren aan om een ​​persoonlijke en efficiënte service te bieden.

Als accountantskantoor gaan we verder dan alleen boekhouding. Onze ervaren Partners zijn beschikbaar om u een schat aan bedrijfsadvies te geven. Of het nu gaat om het optimaliseren van uw financiële structuur, fiscale planning of cashflowmanagement, we zijn er om u te begeleiden bij alle aspecten van uw bedrijfsactiviteiten.

We verbinden ons ertoe uw betrouwbare partner te zijn en bieden u hoogwaardige accountancydiensten en persoonlijk strategisch advies.

Verwante FAQ's

 • Welke diensten biedt u aan als expert in boekhouding?

  Als expert in boekhouding bieden we een volledig scala aan diensten aan om aan al uw behoeften op het gebied van boekhouding, belastingen, juridische zaken, financiën en personeelszaken te voldoen. Hier zijn enkele van onze belangrijkste diensten: Boekhoudbeheer: We zorgen voor de regelmatige verwerking van uw financiële transacties om uw boekhouding up-to-date te houden. We maken gebruik van geavanceerde tools en technologieën om u een moderne en efficiënte boekhouding te bieden, inclusief digitalisering van boekhoudkundige documenten en toegang tot veilige online platforms. We stellen ook uw jaarrekening op, zoals de balans, de resultatenrekening en de toelichting, in overeenstemming met de geldende boekhoudnormen. Belastingbeheer: We bereiden uw belastingaangiften voor en dienen ze in overeenstemming met de geldende wetgeving in, waarbij we vooraf streven naar fiscale optimalisatie. Juridisch beheer: Na uw goedkeuring zorgen we voor de indiening van uw jaarrekeningen bij de Nationale Bank van België. We staan u bij in het opstellen van rapporten en verslagen voor uw bestuursorgaan en/of algemene vergaderingen. Onze juridische afdeling staat u ook bij in alle juridische aspecten van uw bedrijfsactiviteiten gedurende de hele levensduur van uw onderneming, van oprichting, statutaire conformiteit, het opstellen van contracten en overeenkomsten tot de overdracht aan derden. Financieel beheer: We bieden u onze expertise om u te helpen bij het nemen van strategische financiële beslissingen, het opstellen van budgetten, het analyseren van uw prestaties en het implementeren van managementtools. We voeren ook audits en interne controles uit om de naleving van uw financiële processen te controleren, risico's te identificeren en verbeteringsaanbevelingen te doen. Personeelsbeheer: We bieden ondersteuning bij het werven van personeel en fungeren als tussenpersoon met het Sociaal Secretariaat dat instaat voor de administratieve verwerking van de loonadministratie, inclusief sociale aangiften en alle wettelijke verplichtingen op dit gebied. Deze diensten worden aangepast aan uw specifieke behoeften en worden uitgevoerd door ons team van gekwalificeerde en ervaren experts in de boekhouding. We streven ernaar u op maat gemaakte oplossingen te bieden om het financiële beheer van uw onderneming te optimaliseren en u te begeleiden bij uw groei.

 • Wat is uw expertise in mijn bedrijfstak?

  Als expert in boekhouding hebben we uitgebreide expertise in verschillende bedrijfstakken. Ons doel is om de specifieke kenmerken van uw bedrijfstak te begrijpen en u advies en oplossingen te bieden die zijn afgestemd op uw behoeften. Dit is hoe we u kunnen begeleiden in uw bedrijfstak: Grondige analyse: We voeren een diepgaande analyse uit van uw bedrijfstak om trends, specifieke regelgeving en uitdagingen die u kunt tegenkomen te begrijpen. Sectorale kennis: Ons team bestaat uit experts in de boekhouding met uitgebreide kennis van verschillende sectoren, zoals zakelijke dienstverlening, informatietechnologie, handel, vastgoed, communicatie, industrie, vrije beroepen, non-profitorganisaties, gezondheidszorg, financiële sector, enz. Praktijkervaring: We hebben met vele klanten in diverse sectoren gewerkt, waardoor we praktische ervaring hebben opgedaan en een diepgaand begrip hebben van de specifieke uitdagingen in elke sector. Aanpassingsvermogen: We begrijpen dat elke sector zijn eigen kenmerken heeft, daarom passen we onze diensten en adviezen aan op basis van uw specifieke behoeften. Netwerk van partners: Dankzij ons uitgebreide netwerk van partners en contacten kunnen we u ook in contact brengen met gespecialiseerde experts in uw sector indien nodig. Of u nu actief bent in een cyclische of niet-cyclische sector, we zijn klaar om onze expertise in te zetten om u boekhoudkundige en financiële oplossingen te bieden die zijn afgestemd op uw bedrijfstak. Ons doel is om u te helpen uw zakelijke doelstellingen te bereiken en te gedijen in uw vakgebied.

 • Wat zijn de voordelen van samenwerken met een accountant?

  Samenwerken met een accountant biedt tal van voordelen voor uw bedrijf. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Boekhoudkundige expertise: Door te werken met een expert-accountant profiteert u van de expertise en kennis van een gekwalificeerde professional op het gebied van boekhouding. Ze zijn getraind om alle financiële aspecten van uw bedrijf aan te pakken, inclusief het bijhouden van de boeken, het voorbereiden van fiscale aangiften en het geven van advies over financieel management.
  2. Wettelijke naleving: Een expert-accountant helpt u te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van boekhouding en belastingen. Ze zorgen ervoor dat uw fiscale aangiften correct worden ingevuld en tijdig worden ingediend, waardoor het risico op boetes of kostbare fouten wordt verminderd.
  3. Fiscale optimalisatie: Accountants zijn goed op de hoogte van de geldende fiscale regelgeving en kunnen u helpen uw situatie te optimaliseren. Ze identificeren fiscale aftrekposten en stimulansen waar u recht op heeft, wat u geld kan besparen en uw winstgevendheid kan maximaliseren.
  4. Financieel management: Accountants kunnen u voorzien van diepgaande financiële analyses en periodieke rapporten over de financiële gezondheid van uw bedrijf. Deze informatie helpt u weloverwogen beslissingen te nemen op het gebied van financieel beheer, investeringen en strategische planning.
  5. Strategisch advies: Naast de traditionele boekhoudkundige diensten kunnen accountants een rol spelen als strategisch adviseur voor uw bedrijf. Ze kunnen u helpen bij het opstellen van businessplannen, het evalueren van nieuwe kansen, het identificeren van financieringsbronnen en het ontwikkelen van groeistrategieën.
  6. Tijdbesparing: Het uitbesteden van de boekhouding aan een expert stelt u in staat om u te concentreren op uw kernactiviteiten en kostbare tijd te besparen. U kunt complexe administratieve taken delegeren en u volledig richten op de groei van uw bedrijf.
  7. Risicobeperking: Accountants zijn bekend met de voortdurend veranderende regelgeving en kunnen u helpen om nalevingsrisico's te vermijden. Hun deskundig advies draagt bij aan het minimaliseren van juridische en financiële risico's voor uw bedrijf.
  Samenwerken met een accountant biedt vele voordelen voor uw bedrijf, waardoor u kunt profiteren van gespecialiseerde expertise, tijd kunt besparen, risico's kunt verminderen en weloverwogen beslissingen kunt nemen om de groei en het succes van uw bedrijf te waarborgen.

 • Hoe verloopt het samenwerkingsproces met uw kantoor?

  Het samenwerkingsproces met onze fiduciaire is ontworpen om efficiënt, transparant en afgestemd op uw specifieke behoeften te zijn. Dit is hoe het meestal verloopt:

  1. Eerste contact: Tijdens onze eerste ontmoeting bespreken we uw behoeften, doelen en verwachtingen met betrekking tot de boekhoudkundige diensten. We evalueren samen hoe onze fiduciaire u kan helpen en beantwoorden al uw vragen.
  2. Analyse van uw behoeften: Zodra we een duidelijk begrip hebben van uw behoeften, voeren we een snelle analyse uit van uw boekhoudkundige en financiële situatie. Dit stelt ons in staat om de diensten te bepalen die u nodig heeft en de beste oplossingen voor uw bedrijf.
  3. Dienstenaanbod: Op basis van onze analyse presenteren wij u een gedetailleerd voorstel dat beschrijft welke diensten wij u kunnen bieden en de bijbehorende tarieven. Wij zijn transparant over onze tarieven en zorgen ervoor dat u volledig begrijpt wat is inbegrepen in ons dienstenaanbod.
  4. Opstellen van de Opdrachtbrief: Zodra u ons voorstel accepteert, stellen we de Opdrachtbrief of samenwerkingsovereenkomst op. In deze overeenkomst worden de voorwaarden en condities van onze samenwerking vastgelegd, inclusief de specifieke diensten die we zullen leveren en de wederzijdse verantwoordelijkheden.
  5. Verzamelen van informatie: Wij begeleiden u bij het verzamelen en verstrekken van de financiële en boekhoudkundige informatie die nodig is voor ons werk. Dit kan onder meer bankafschriften, facturen, uitgavenbewijzen, belastingaangiften, enz. omvatten. Wij helpen u om deze informatie efficiënt en veilig te organiseren.
  6. Verwerking van gegevens: Zodra we de benodigde informatie ontvangen, verwerkt ons team van experts de gegevens vertrouwelijk en professioneel. We maken gebruik van geavanceerde tools en technologieën om de nauwkeurigheid en veiligheid van uw gegevens te waarborgen.
  7. Analyse en rapporten: Op uw verzoek kunnen we de financiële gegevens van uw bedrijf analyseren en duidelijke en begrijpelijke rapporten produceren. Deze rapporten geven u een gedetailleerd inzicht in uw financiële situatie, bedrijfsprestaties en aanbevelingen om uw management te verbeteren.
  8. Advies en opvolging: Naast de periodieke rapporten kunnen we u strategisch advies en aanbevelingen geven om uw financiën te optimaliseren en uw prestaties te verbeteren. We staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden, u te begeleiden bij beslissingen en u te helpen uw doelen te bereiken.
  9. Reguliere herzieningen: We voeren regelmatige herzieningen van uw boekhoudkundige situatie uit om ervoor te zorgen dat alles up-to-date is en in overeenstemming is met de geldende voorschriften. We blijven alert en responsief om veranderingen te anticiperen en u op de hoogte te brengen van nieuwe kansen of verplichtingen die zich kunnen voordoen.
  Ons doel is om een kwalitatieve, gepersonaliseerde en succesgerichte dienstverlening te bieden. We zijn toegewijd om een vertrouwensrelatie met u op te bouwen, naar u te luisteren en u gedurende onze samenwerking bij te staan.

 • Wat zijn uw tarieven en hoe worden ze berekend?

  Onze tarieven worden aangepast op basis van de specifieke behoeften van elke klant en de gevraagde boekhoudkundige en financiële diensten. De kosten worden meestal berekend op basis van verschillende factoren, zoals:

  1. Complexiteit van uw behoeften: Boekhoudkundige diensten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, de aard van uw activiteiten en de specifieke wettelijke vereisten in uw sector. Hoe complexer, hoe meer de kosten mogelijk kunnen worden aangepast.
  2. Werkvolume: De tijd en middelen die nodig zijn om uw financiële gegevens te verwerken en de gevraagde diensten te leveren, kunnen van invloed zijn op de tarieven. Dit kan onder andere het bijhouden van uw boekhouding, het opstellen van fiscale aangiften, audits, enz. omvatten.
  3. Frequentie van diensten: Als u regelmatige en terugkerende diensten nodig heeft, zoals maandelijkse boekhouding of kwartaalrapporten, kan dit worden meegewogen in de tarifering.
  4. Aanvullende diensten: Als u behoefte heeft aan extra diensten, zoals advies over financieel management, loonadministratie of fiscale planning, kan dit worden overwogen bij het vaststellen van de tarieven.
  5. Grootte van uw bedrijf: De tarieven kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, of het nu gaat om een kleine onderneming, een MKB of een groot bedrijf. De behoeften en vereisten kunnen verschillen op basis van de structuur van uw organisatie.
  Het is belangrijk op te merken dat onze tarieven transparant zijn en uitvoerig met u worden besproken tijdens onze eerste gesprekken. We verstrekken u een gedetailleerd aangepast voorstel met de inbegrepen diensten en de bijbehorende kosten. We streven ernaar om een balans te vinden tussen de kwaliteit van de geleverde diensten en concurrerende tarieven, terwijl we ervoor zorgen dat we toegevoegde waarde bieden aan uw bedrijf.

 • Hoe kan ik toegang krijgen tot mijn boekhoudkundige documenten online?

  We hebben een beveiligd online platform opgezet waarmee u op elk moment eenvoudig toegang kunt krijgen tot uw boekhoudkundige documenten. Hier is hoe u toegang kunt krijgen: Account aanmaken: We maken een gepersonaliseerd gebruikersaccount voor u aan op ons online platform. U ontvangt vertrouwelijke inloggegevens om toegang te krijgen tot uw account. Inloggen op het platform: U kunt inloggen op het platform met uw inloggegevens. De verbinding is beveiligd en beschermd om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te waarborgen. Toegang tot uw boekhoudkundige documenten: Zodra u bent ingelogd, heeft u toegang tot een gebruiksvriendelijke interface waar u uw boekhoudkundige documenten kunt bekijken en downloaden. Dit omvat uw facturen, bankafschriften, belastingaangiften, financiële rapporten en andere belangrijke documenten. Organisatie en classificatie: Uw boekhoudkundige documenten worden op een duidelijke en gestructureerde manier georganiseerd op het platform. U kunt ze gemakkelijk terugvinden met behulp van filters, categorieën of relevante trefwoorden. Realtime tracking: Het online platform wordt voortdurend bijgewerkt, wat betekent dat u in realtime de voortgang van uw boekhoudkundige documenten kunt volgen. U hoeft niet langer te wachten op papieren rapporten of e-mails. Communicatie en uitwisseling: Het platform biedt u ook de mogelijkheid om rechtstreeks te communiceren met ons team. U kunt vragen stellen, verduidelijkingen vragen of aanvullende informatie delen via een geïntegreerde berichtenservice. We begrijpen het belang van gemakkelijke en snelle toegang tot uw boekhoudkundige documenten. Ons online platform biedt u het gemak en de veiligheid die nodig zijn om uw boekhouding efficiënt te beheren.

 • Wat zijn de vaardigheden en kwalificaties van uw team van accountants?

  Ons team van experts op het gebied van accountancy beschikt over een sterke set van vaardigheden en kwalificaties om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Hier zijn enkele details over de kwalificaties en competenties van ons team: Accountancy- en financiële expertise: Onze accountants zijn zeer gekwalificeerd in het vakgebied van accountancy en financiën. Ze hebben een grondige kennis van boekhoudprincipes, fiscale normen en financiële regelgeving. Hun expertise stelt hen in staat om uw financiële gegevens grondig te analyseren, nauwkeurige rapporten te produceren en u deskundig advies te geven om uw financiële situatie te optimaliseren. Opleiding en certificeringen: Ons team bestaat uit professionals die zijn opgeleid en gecertificeerd in accountancy. Sommigen zijn lid van het ITAA (Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten), hebben gespecialiseerde trainingsprogramma's gevolgd en blijven op de hoogte van ontwikkelingen in de branche. Sectorervaring: We hebben ruime ervaring in verschillende bedrijfstakken, waardoor we de specifieke kenmerken en uitdagingen van elke sector begrijpen. Ons team kan u voorzien van expertise die is afgestemd op de specifieke behoeften van uw bedrijfstak. Financieel managementvaardigheden: Naast hun accountancy-expertise hebben onze accountants vaardigheden op het gebied van financieel management. Ze kunnen u helpen bij het analyseren van uw financiële prestaties, het ontwikkelen van groeistrategieën, het beheren van uw cashflow en het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen. Technologische vaardigheden: We zijn vooruitstrevend op het gebied van technologie en gebruiken geavanceerde tools en software om onze accountancyprocessen te optimaliseren en effectieve oplossingen aan onze klanten te bieden. Ons team is bekwaam in het gebruik van de nieuwste boekhoudsoftware en financiële managementtools. Klantgericht: We zijn toegewijd aan het leveren van uitstekende klantenservice. Ons team is proactief, toegankelijk en luistert naar uw behoeften. We werken nauw met u samen om uw doelen te begrijpen en u op maat gemaakt en relevant advies te geven. Met al deze vaardigheden en kwalificaties is ons team van experts in staat om u kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden die afgestemd is op uw specifieke behoeften. We staan klaar om onze expertise in te zetten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken en het succes van uw onderneming te waarborgen.

 • Hoe kan ik mijn financiële gegevens van een ander kantoor naar het uwe migreren?

  Als u ervoor kiest om uw financiële gegevens van een andere fiduciaire naar de onze te migreren, vereenvoudigen we dit proces om u een soepele en moeiteloze overgang te garanderen. Hier is hoe we te werk gaan:

  1. Initieel onderzoek: We beginnen met een initiële evaluatie van uw behoeften en de aard van de gegevens die moeten worden gemigreerd. Dit stelt ons in staat om de complexiteit van het proces te begrijpen en de vereiste stappen te bepalen voor een succesvolle migratie.
  2. Planning en coördinatie: Zodra we een duidelijk beeld hebben van uw behoeften, werkt ons team nauw samen met u om de migratie te plannen en te coördineren. We stellen een realistische planning op en komen overeen over deadlines voor elke stap van het proces.
  3. Gegevensverzameling: We begeleiden u bij het verzamelen van alle relevante financiële gegevens van uw vorige fiduciaire. Dit kan informatie omvatten over transacties, accountbalansen, financiële overzichten, belastingaangiften, enz. We zorgen ervoor dat alle gegevens compleet en up-to-date zijn.
  4. Analyse en conversie van gegevens: Nadat de gegevens zijn verzameld, analyseert ons team deze en converteert ze naar een formaat dat compatibel is met ons systeem. We zorgen ervoor dat alle gegevens correct worden geïntegreerd en dat er niets verloren gaat tijdens de migratie.
  5. Verificatie en validatie: Na de conversie van de gegevens voeren we een grondige verificatie uit om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig en consistent zijn. We voeren tests uit om te garanderen dat alle informatie correct wordt overgedragen en dat berekeningen accuraat zijn.
  6. Training en ondersteuning: Zodra de migratie is voltooid, bieden we u training over ons systeem en helpen we u vertrouwd te raken met het gebruik van uw nieuwe financiële gegevens. We zijn ook beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u doorlopende ondersteuning te bieden gedurende het hele proces.
  We begrijpen het belang van uw financiële gegevens en we zetten ons in om een soepele, veilige en ononderbroken migratie te waarborgen. Ons doel is om deze overgang te vergemakkelijken, zodat u ten volle kunt profiteren van de voordelen van onze expertise en diensten.

 • Hoe verloopt de communicatie met uw kantoor (vergaderingen, telefoongesprekken, e-mails)?

  We hechten veel belang aan communicatie met onze klanten. We begrijpen dat regelmatige en transparante communicatie essentieel is om een sterke en productieve relatie op te bouwen. Dit is hoe de communicatie met onze fiduciaire verloopt: Regelmatige vergaderingen: We organiseren periodieke vergaderingen, zowel in persoon als op afstand, om de stand van zaken, de voortgang en de volgende stappen te bespreken. Deze vergaderingen kunnen worden gepland op uw gemak, bijvoorbeeld maandelijks, per kwartaal of volgens een andere overeengekomen planning. Telefoongesprekken: We zijn beschikbaar voor telefoongesprekken om uw vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en urgente of belangrijke onderwerpen te bespreken. Ons team staat klaar om duidelijke antwoorden en deskundig advies te geven. E-mails: U kunt ons te allen tijde per e-mail bereiken om informatie te delen, documenten te versturen of vragen te stellen. We streven ernaar om uw e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden en u van de benodigde informatie te voorzien. Online platform: We bieden een beveiligd online platform waar u toegang heeft tot uw financiële documenten, berichten kunt uitwisselen en kunt samenwerken met ons team. Dit vergemakkelijkt de communicatie en stelt u in staat om op elk moment gemakkelijk toegang te hebben tot uw financiële informatie. Flexibiliteit: We begrijpen dat elke klant verschillende communicatievoorkeuren heeft. We passen ons aan aan uw behoeften en kunnen ook andere communicatiekanalen gebruiken, zoals videoconferenties of instant messaging, afhankelijk van wat het beste bij u past. Ons doel is om u een soepele, responsieve en persoonlijke communicatie-ervaring te bieden. We luisteren naar uw behoeften en streven ernaar om een open en transparante communicatie te handhaven gedurende onze samenwerking. Aarzel niet om uw communicatievoorkeuren met ons te delen, zodat we er rekening mee kunnen houden en u de best mogelijke ervaring kunnen bieden.

Onze andere diensten

Tax
Tax

Onze missie op het gebied van bedrijfsfiscaliteit is om u te helpen een redelijke fiscale last te dragen, in overeenstemming met uw inkomsten en de mogelijkheden die de fiscale wetgeving biedt.

Lees meer
Legal
Legal

Onze missie op het gebied van vennootschapsrecht is om onze klanten gedurende hun hele ondernemersreis te begeleiden en hen juridische ondersteuning te bieden die is afgestemd op hun specifieke behoeften.

Lees meer
Reporting
Reporting

Onze missie op het gebied van financiële analyses is om u periodiek en nauwkeurig krachtige indicatoren van uw bedrijfsactiviteit te verstrekken, zodat uw zakelijke en strategische besluitvorming wordt vergemakkelijkt.

Lees meer
Payroll
Payroll

Onze missie op het gebied van salarisbeheer is om u te begeleiden bij het werven van nieuwe medewerkers, terwijl we ervoor zorgen dat hun rechten en verplichtingen worden gerespecteerd. We streven er ook naar om uw beloning te optimaliseren op basis van uw persoonlijke behoeften als leidinggevenden of aandeelhouders.

Lees meer